Celtic PunkNewsVideos

Video Premiere: Jolly Jackers – War

Harcos klippel nyitja új évét a Jolly Jackers

The folk-rock band Jolly Jackers, have had a lively year: They released a new album and three music videos, and have had 45 gigs in 8 countries. The team’s dynamism hasn’t stopped since last year: They’ve made a brand new music video for one of the audition’s favourite songs from their latest album ’Out of the Blue’. After the releasing of the new LP Mark Fenyves, the bands guitarist, came up with the idea to make a music video for the song ’War,’ in the style of the ’80s – ’90s cartoons. ’

We were working on the music video since Summer. When I wrote the song, I already felt that this track is going to be a militant piece. When the others asked if I had an idea of the lyrics, it was clear that it should be about wars, and the title has to be ‘War’ too.’

The band’s goal was to make a darker, more serious song. Andrea Boncz, the writer of the lyrics said that the story shows a raw, uncensored picture about the world of wars. The main character of the music video is a warrior, who reincarnates every time he dies in a battle. We can see him fighting and dying in different historical combats, from the prehistoric times, Roman fights, middle age to the battles of Napoleon, the Hungarian Revolution and War of Independence and the World War I. with the closing of the Vietnam War.

The Jolly Jackers retreats for two months this year for creative work. After that, they are going to a tour in March. They are going to play in Hungary, Switzerland, Austria, Italy and Germany as well. The band acquired a lot of valuable contacts, which results in that this year they are working with their own organizers in France, Belgium and the Netherlands, and nowadays they are negotiating with more booking offices.

Hungarian

2018 tavaszán megjelent a Jolly Jackers harmadik, Out of the Blue című nagylemeze, amit egy 11 állomásos nemzetközi turnéval mutattak be. Tavaly nyolc ország fesztiváljain és klubjaiban léptek fel, kiadtak két hivatalos videoklipet és egy koncertklipet, de körülbelül a lemez debütálása után nem sokkal jött az ötlet Fenyves Márk gitárostól, hogy készüljön a War című számhoz is mozgókép a 80-as és 90-es évek rajzfilmes stílusában: „Nyár óta folyt a munka a Pastorbot Design Services stábjának részvételével, akik illusztrációikkal és rajzaikkal megvalósították az elképzelésünket. Végül Barczi András öntötte végső mozgóképes-képregényes formába a történetet. Amikor a zenét írtam, már éreztem, hogy ez egy harcos dal lesz. Amikor a többiek kérdezték, hogy van-e elképzelésem a szövegről, akkor egyértelmű volt, hogy War legyen a címe és a háborúról szóljon.”

A zenekar eltökélt célja volt, hogy mindenképp készüljön egy komolyabb hangvételű dal. A szöveget jegyző Boncz Andrea szerint az írása nyersen és finomkodások nélkül mutatja be a háborúk világát. Úgy gondolja, hogy a dal főszereplői – egy álmokkal teli kisgyermek és egy esküvője előtt álló várandós lány – jelképezik azokat az ártatlanokat, akiknek nincs beleszólása a harcba, mégis áldozatul esnek a csatáknak.

A klip főszereplője egy harcos, aki a halála után mindig harcosként reinkarnálódik. Különböző történelmi korok háborúiban láthatjuk részt venni és veszteni, egészen addig, amíg rá nem ébred, hogy rossz döntéseket hoz. A történetben az őskortól az ókori római képeken túl a középkori világon át egészen Napóleon és az 1848–49-es forradalom és szabadságharcon át az Első világháborúig kísérhetjük végig a főszereplőt, zárásként pedig a Vietnámi háború is megjelenik.

A Jolly Jackers két hónapra visszavonul az év elején, a kreatív pihenő után márciusban indul a tavaszi koncertsorozat: hazánkban Törökszentmiklóson és Székesfehérváron lépnek fel, ezen kívül Svájcban, Ausztriában, Olaszországban és Németországban folytatják a turnét. Tavaly nagyon sok ígéretes kapcsolatra is szert tettek, így idén már saját belga-holland és francia koncertszervezőkkel dolgoznak, ezen kívül pedig további booking irodákkal is tárgyalnak.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Related Articles

Back to top button